Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu özellikler Galaxy S5'te olursa, 2014'te Samsung'u uçurabilir

Biliyorsunuz, geçtiğimiz eylül ayında çıkan Apple iPhone 5s'te 64bit A7 işlemci bulunuyor. 64bit mimarinin hem uygulama, hem de sistem performansına ciddi katkılarda bulunabileceği söyleniyor. Her ne kadar iPhone 5s'te 1GB RAM kullanılsa da, 64bit sayesinde 4GB RAM'in üzerine çıkabilmek ve yeni performans canavarları yaratabilmek de mümkün. Bu bağlamda Samsung da bir süre önce açıklama yapmış ve 64bit işlemciler üzerine çalıştıklarını bildirmişti. Şimdi gelen haber ise, Samsung'un iki aşamalı yol izleyerek 2014 yılından itibaren 64bit işlemcili telefonlarını son tüketicilere ulaştıracağını gösteriyor.


Samsung Elektronik'ten Stephen Woo, önce 64bit tabanlı ARM işlemci üzerine çalışacaklarını, ikinci aşamada da kendi yaptıkları optimizasyonlarla donatılmış modeli ortaya çıkacaklarını bildiriyor. Asya kaynaklı haberler de Samsung'un bu işlemcileri 2014'te sunacağını doğruluyor.

Bu aralar Samsung cephesinde hareketlilik hakim. Zira sadece 64bit işlemci değil, aynı zamanda 16MP değerde ISOCELL teknolojisine sahip kamera ve 2560 x 1440 çözünürlük sunan ekran teknolojisinden de söz ediliyor. Tüm bunların hepsini Galaxy S5'te görürsek, Galaxy S4'e göre daha fazla ilgi görebilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS