Blogger tarafından desteklenmektedir.

Galaxy S5 hem Android hem de Tizen işletim sistemli versiyonlar ile gelebilir


Samsung'un Tizen işletim sisteminin geliştirmelerine devam ettiği ve ilk akıllı telefonun Ekim ayında tanıtılacağı bir süre önce gündeme gelmişti. Samsung'un gelecek yıl için daha iddialı planları olduğu belirtiliyor. 
Sektörden gelen bilgilere göre Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S5 hem Android 4.4 KitKat hem de Tizen 3.0 versiyonları ile gelecek. Samsung'un yeni amiral gemisinin Android 4.4 KitKat taşıyacak olması kuvvetle muhtemel ancak Tizen işletim sistemi konusu biraz muallakta. 
Zira Samsung'un Tizen işletim sistemini sadece alt seviye akıllı telefon pazarı için mi yoksa üst seviye pazar için de mi hazırladığı şimdilik belirsiz.
Bu arada Galaxy S5 ile ilgili bazı iddialar da mevcut. Bunların başında kasa kalitesi geliyor. Samsung'un gelecek yıl premium bir tasarım anlayışını benimseyeceği biliniyor. Bunun ilk örneği ise Galaxy S5 olacak. 
 
Galaxy S5 modelinde alüminyum ve magnezyum alaşımlarının karışımı bir materyal kullanılacak. İddianın en büyük desteği ise Samsung mühendislerinin Vietnam'da alüminyum ve magnezyum metallerinin kullanım imkanlarını araştırmaya başlamış olması. 
Diğer bir iddia ise kamera modülünde optik imaj dengeleme - OIS desteğinin kullanılacak olması. Samsung bu yıl hem Galaxy S4 hem de Galaxy Note 3 modelini es geçerek OIS özelliğine yer vermedi. Buna sebep olarak ise üretim sıkıntıları gösteriliyor. Ancak firma gelecek yıl üretim sorunlarını aşacak ve OIS ilk olarak Galaxy S5 modelinde kullanılmaya başlanacak. 
Galaxy S5 modelinde ne tür bir donanım bulunacağını şimdiden kestirmek zor ancak dedikodu kazanı şimdiden kaynamaya başlamış durumda. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS