Blogger tarafından desteklenmektedir.

Samsung Galaxy S5 modelinin üretim maliyeti

Samsung Galaxy S5 MWC'14 de büyük Unpacked5 etkinliği ile tanıtılmıştı. Cihaz güçlü özelliklerinin yanında HTCM8 modeline göre daha uygun fiyat ile satışa sunulmuştu. Cihazın fiyatı böyle ancak üretim maliyeti sizce ne kadar? Samsung Galaxy S5 MWC'14 de büyük Unpacked5 etkinliği ile tanıtılmıştı. Cihaz güçlü özelliklerinin yanında HTCM8 modeline göre daha uygun fiyat ile satışa sunulmuştu. Cihazın fiyatı böyle ancak üretim maliyeti sizce ne kadar?




Gelen bilgiler Galaxy S5 modelinin üretim maliyetinin satış fiyatına oranla çok daha uygun olduğunu gösterdi. Üretimine $ 256 (256 Dolar) fiyat harcanan Galaxy S5 2200 TL gibi bir fiyat ile  satışa sunuldu.

Pahalı olduğunu gösteren ise Galaxy S4 modelinin geçen yıl ki fiyatı oldu. Çünkü Galaxy S4 modeli $ 244 (244 Dolar) fiyat ile üretilmiş ve 1800 TL fiyat ile satışa sunulmuştu. Üretim maliyetinde ciddi bir fark olmamasına karşın satış fiyatı Galaxy S4 modeline oranla çok yüksek tutulmuş.

Bazı yorumcular aynı durumun HTC M8 modeli için de geçerli olduğunu söylüyor, ancak HTC cihazlarının üretim maliyetlerini ne sızdırıyor ne de paylaşıyor. Bu nedenle HTC M8 için yorum yapmak zor bir hal alıyor.

Sonuç olarak markalar fiyat konusunda kullanıcılara pek iyi davranmıyor. Yapabileceğimiz pek birşey olduğunu sanmıyorum. Sizlere önerim cihazları çıkar çıkmaz almamanız. Zira zamanla fiyatlar hem düşüyor, hem de indirimler de yapılabiliyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS